Findes der hjerterum & lækre rooms på Samsø?

Birgitte Bisgaard
BBomDesign

Fakta:

Vil du også læse?

Når turen endelig går til Samsø, er det altid med glæde og forventning. Køreturen til færgen, den smukke sejltur, fra enten Kalundborg eller Hov, udsigt til kyststrækninger og Kattegat.

Og der midt i Danmark dukker Samsø op i sin enestående pryd, hvad enten man ankommer sommer eller om vinteren, som med gåture i prikkende havluft, knapt så mange turister, indendørs hygge og den nærværende samske hjertevarme, snildt kan måle sig med den såkaldte højsæson.
Så kører man fra borde og bydes velkommen af det altid enestående lys, den høje himmel, de kurvede veje gennem blide bakker.

Denne tur går til Brundby, ja byen med Rockhotellet, men også Rum&Rooms som ligger så fint i udkanten af byen, netop der hvor vejen slår en bugt.

Rum&Rooms er et mindre hotel med ti værelser, madhus og bar.
Gulstensgården bygget til landbrug i 1901 og fungerede som sådan, indtil Susanne og Hans Christian Hesseldal købte stedet i 2003, byggede om i fem år, vendte hver en sten, restaurerede nænsomt husets ydre skal og moderniserede det indvendige til ukendelighed.

Susanne er uddannet fra Kolding Designskole og det er tydeligt, at her har været en designer på spil. Renoveringen er foretaget med respekt for det oprindelige, selvom hotellets indretning følger en enkel, nærmest minimalistisk designlinje, hvor nøgne gule mursten kombineret med hvidpudsede vægge fremhæver strukturen i clashet mellem det enkle og sanselige – flot kontrast til øens kuperede istidslandskab, tænker jeg.

De polerede betongulve strækker sig imødekommende ud i fællesarealernes højloftede lokaler, hvor der kan danses, dyrkes yoga eller blot slappes af, for det er gæsterne selv som bestemmer, hvordan rummene skal bruges, så længe der ikke står mad på bordet.

Susanne og Hans Christians menu er baseret på lokale råvarer, kvalitet og økologi er i højsædet og der er omtanke bag hver eneste mundfuld – altid akkompagneret af gode øl og suveræne vine. Årstidens råvarer er den grundlæggende ingrediens, hvor kokken henter de fleste grøntsager i køkkenhaven lige uden for døren.
Menuen skifter ofte, efter vejr, vind og humør, som Susanne siger det. En ting ligger dog fast, man får serveret super lækre retter, masser af grøntsager i kombinationer med kød eller fisk og en skøn lille dessert at slutte af på.

Den gode oplevelse er nærmest en selvfølge, for skuldrene falder ned og man føler sig velkommen, når man lander på Rum&Rooms, et dejligt frirum, hvor de suveræne værter får dig til at sig hjemme.

 

Hvad skal man så foretage sig på Samsø?

Ha! Du skal ikke bekymre dig, for tiden flyver på den smukke ø – jeg vil blot nævne et par oplevelser, som du ikke bør gå glip af.

Schmith, Hammer & Lassen har tegnet Energiakademiets fantastiske bygning i Ballen, som passer så fint til denne ligeså fantastiske virksomhed.
Samsingerne har, med Søren Hermansen og Malene Lunden i spidsen, skabt en vedvarende og co2 neutral energiproduktion, så effektiv at Samsø i dag er mere end selvforsynende, endda eksporterer strøm til fastlandet.
Det er alt fra konger og præsidenter til virksomhedsledere, lokalpolitikere og studerende, som besøger akademiet for at suge viden til sig. De lærer blandt andet hvordan, selv et mindre samfund kan ændre modellen for energiforsyning ved hjælp af sol, vind og lokale menneskelige ressourcer.
Du kan booke en rundvisning fra Energiakademiets hjemmeside.

 

Hvis du holder af haver og havedesign, bør du få en aftale med Cecil Rye Olsen i Besser. I sit utrolige haverum har hun skabt en spiselig have, en såkaldt permakultur.
– Jeg er vild med at putte kulstof i jorden og dyrke naturens mangfoldighed til sund mad, siger Cecil, det er derfor jeg elsker min Permahave!

Hos Cecil finder du også et fedt galleri, hvor hun udstiller sine betagende værker.

Min tur til Samsø går altid forbi Samsø Husflid, den lille butik på Ballen havn. Her finder du hjemmestrikkede sokker, grydelapper, trøjer og meget andet, alt fra gode lokale leverandører.

(Dette er ikke et sponsoreret indlæg).

Del denne artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed