Flower Powerpapir & det lyserøde atelier

Birgitte Bisgaard
BBomDesign

Fakta:

  • Rie Elise Larsen
    Paper Artist
    +45  6060 8829

Vil du også læse?

I en magisk verden af klimavenlige crepeblomster, møder jeg Rie. Eventyrlysten skønhed, magisk farve- og fantasi-eksplosion beskriver bedst, paper-artist, Rie Elise Larsens blomsterværksted. Det lyserøde atelier rummer, farver, former og inspiration og får mig til at tænke på det meditative og fede Stevie Wonder album, ”The Secret Life of Plants”.

På denne sommerhede solskinsdag tager Rie tager imod med smil og åbne arme, saft, jordbær og blå druer.

– Du skal lige se, hvad jeg laver i øjeblikket, siger hun og viser mig et overdådigt blomsterprojekt for en spektakulær kaffebar i det indre København. Kunden har bestilt en buket papirblomster specielt tilpasset forretningens DNA. Derfor er Rie i færd med at indfarve hvidt crepepapir med kaffebarens kaffe til et spektrum af sarte jordfarver.
– Det giver så meget mening at farve med kaffe, smiler Rie, netop til fortællingen om denne kunde.

Med til Ries koncept hører også, at hun ikke ved hvorledes buketten ender med at se ud, for ikke to buketter er ens.

– Det er et spørgsmål om at eksperimentere sig frem til resultatet, som en kunstner med sit maleri, der ved hvornår nok er nok og sætter det sidste penselsstrøj … muligvis ved hvornår det er nok, retter hun sig selv og ler; men sådan fungerer Rie´s proces altså også.

Jeg kan kun beundre Ries fingerfærdighed og hendes åbenlyse talent, der får papiret til at arbejde mod netop den form, hun ønsker, mens hendes evne til at vide, hvor længe legen er god, bestemmer hvornår blomsten er færdig.

Når Rie ikke laver blomster, giver hun sin kollektion af julepynt en opdatering, sidste år hittede hun med enestående fluesvampe i crepepapir, som taget ud af Alice i Eventyrland. Og naturligvis de fine crepepapirs-kusser til Bogcafeen, Brøg, i øvrigt opkaldt efter Suzanne Brøgger. Kusserne skulle pynte københavnernes juletræer og var udsolgt inden man kunne nå at sige, vulvagonia.

Rie´s papirunivers er en fantasifuld rejse i smukke og finurlige objekter, hun gør mig glad, imponeret og jeg bliver enig med mig selv om, at hun kan fortolke en hvilken som helst fortælling i sit forunderlige formsprog.

Det er ikke overraskende at Rie henter sin inspiration i naturen, fascinationen af den formmæssige mangfoldighed i blade, sommerfuglevinger, himlens blå og havets klare krystal, afrikanske ansigtsmaskeringer, Salto og meditation, men også det mere jordnære, som et godt haveprogram på tv, hvor geoginer og hortensia vælter ud af skærmen.

Oprindeligt er Rie uddannet dekoratør inden for interiør, hun har haft sit eget firma, hvor hun blandt andet designede tekstiler og lamper. Hun har, indtil fornylig, designet for Bungalow, men har fravalgt trygheden i det faste job, for at følge sin passion; at skabe kunstværker i crepepapir.

Det at skabe med fantasi og hænder, har altid været en central del af Ries liv, en evne hun sikkert har arvet fra sin far, som i sin fritid producerede fingerfærdigt flettet julepynt, i miniature.

Sine steder i København er det muligt at se Ries installationer på nært hold, hos de heldige forretninger som bestiller en vindues-udsmykning med Rie´s poetiske blomster.

– Og så lige det der med det klimavenlige, hvordan kan papirblomster være bæredygtige, Rie?

– Ha, de kan holde langt ind i det uendelige og hører vel derfor til den bæredygtige kategori!

(Dette er ikke et sponsoreret indlæg).

Del denne artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed