Farvel til kedelige urtepotter af plastic

Birgitte Bisgaard
BBomDesign

Fakta:

Vil du også læse?

Jeg har altid været irriteret over at planter bliver leveret i plasticpotter. Derfor omplanter jeg altid til en klassisk rødlerspotte og smider plasticpotten ud.

Vi er efterhånden alle med på at plastic ikke er godt for vort miljø, lossepladser drukner i plasticaffald, overalt i havene flyder plastic rundt til skade for fisk, fugle og havpattedyr, de lider, plasticforureningen truer deres eksistens og måske også vores.

Derfor er jeg glad for at se, at der nu findes et godt og smukt alternativ til plastpotterne.

Gartneriet, Feldborg, på Fyn, har netop lanceret de nye bæredygtige og organisk nedbrydelige Cocoz Potter, produceret af en blanding af naturgummi og fibre fra kokosnøddernes skal. I sig selv et restprodukt fra kokosproduktionen.

Potterne er ikke vandtætte, men faktisk så smukke, at man nødvendigvis ikke  behøver at sætte planten i en urtepotteskjuler, man kan nøjes med en underskål, det er genialt, synes jeg.

Dette er en vinder situation for miljø og os selv –  også godt for planten, idet luften kan passere frit til rødderne.

Vil du også gøre dit til at dæmpe plasticforureningen, er Cocoz Potter et super nemt sted at tage fat.

Udover Cocoz Potter leverer Feldborg også smukke eksotiske planter, nærmest levende skulpturer til overkommelige priser.
Det er blandt andet Ginseng Fig, Lucky Chestnut, Love By Heart, Elephant’s Foot og Coral Cactus – alle er i øvrigt, Easy Care, certificeret, hvilket garanterer, at planterne kan klare sig i 30 dage uden vand og lys … nu kan jeg altså tage på ferie, besøge venner eller drive den af i sommerhuset, uden at skulle tænke på om min flora i vindueskarmen ligner en vissen og udbrændt ørken, når jeg vender hjem!
Så jeg springer ud i det, bestiller ind på Feldborgs web-shop, men bekymrer mig om, hvordan levende og skrøbelige planter vil klare turen med pakkepost fra Fyn til Amager. Min bekymring viser sig at være ubegrundet, for mine indkøb ankommer i en rummelig pap emballage, foret med træuld og papirtape, ingen bobbelplast eller flamingochips, også her tænker Feldborg miljøvenligt og planterne har klaret turen helt uden skrammer – hurra!
De pynter nu i min lejlighed, jeg passer dem efter den enkle anvisning om sol, skygge og vanding, og glæder mig over at være i selskab med mine nye grønne venner.

Jeg er begejstret, som du nok kan forstå! =)

(Dette er ikke et sponsoreret indlæg).

Del denne artikel
Produkter
Produkter

2 Comments. Leave new

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed